Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Optergo PrismSpec™ -työlasit

10111

Optergo PrismSpec™ -prismalasien linsseissä on segmentit, joilla lähikatselualueen kuvaa nostetaan optisesti ylemmäs. Näin tarve niskan taivuttamiseen alaviistoon katseltaessa vähenee ja työskentelyasento on helppo pitää ergonomisena koko työpäivän ajan.

  • Tieteellisillä tutkimuksilla todettu merkittävä vaikutus niska-, hartia- ja selkävaivojen vähenemiseen
  • Räätälöidään yksilöllisesti käyttäjälleen
  • Erilliset optiset keskipisteet eri katseluetäisyyksille; vähemmän linssivoimakkuuksista johtuvia kuvavääristymiä
  • Voidaan käyttää yhdessä Optergo Ultralight™ flip-up -luuppien kanssa

Ominaisuudet

Prismaoptiikka
Optergo PrismSpec™ -silmälasien prismaoptiikalla katselukohdetta nostetaan optisesti ylemmäs. Tämä vähentää tarvetta niskan taivuttamiseen työskentelyalueelle katseltaessa. Lähietäisyydellä nähtävän kuvan siirtymän määrälle on valittavissa kaksi vaihtoehtoa.
Kookkaat linssit
Reilun kokoisissa linsseissä on enemmän tilaa optiikalle ja laajemmat näkökentät niin työskentelyalueelle kuin ympäristöönkin. Kookkaat linssit myös suojaavat paremmin roiskeilta. Prismalaseissa lähikatseluvoimakkuudet tehdään linssin alaosan segmenttiin, jolloin prisman kuvahypyn lisäksi hyödynnetään myös silmän rotaatiota vähentämään tarvetta niskan taivuttamiseen.
Jyrkempi linssikulma
Kallistetuissa linsseissä optiikka on silmään nähden suorassa kulmassa alaviistoon katseltaessa. Näin saadaan minimoitua optiset vääristymät tärkeimmissä katselukohteissa, eli työskentelyalueella ja sen läheisyydessä.
Ei standardeja
Hyödynnämme itse kehittämäämme menetelmää käyttäjän mitoittamisessa ja optiikan rakentamisessa saatujen mittatietojen perusteella. Kaikki työnäköratkaisun osat valmistetaan, asemoidaan ja suunnataan täsmälleen käyttäjän yksilöllisten ominaisuuksien mukaisesti.

Kehysmallit

> Optergo Titan B4
Kevyt mutta tukeva Titan B4 -kehys on erinomainen perusta Optergo PrismSpec™ -prismalaseille. Kehys on yhteensopiva kaikkien Optergo® -malliston reseptilinssien ja lisävarusteiden kanssa.

Linssityypit

Optergo® -prismalinssissä katseen suuntaa muuttava segmenttiosa tehdään työskentelyetäisyyden mukaisilla lähivoimakkuuksilla. Prismasegmenttiä ympäröivään linssin osaan valitaan näkötarpeita parhaiten vastaava linssityyppi. Näin kokonaisuus saadaan toimimaan näkemisen kannalta haastavimmissakin työympäristöissä.

1- ja 2-teho -prismalinssit
1-tehoisen prismalinssin segmentissä ja sitä ympäröivässä linssin osassa on sama voimakkuus. Tällainen linssi toimii erinomaisesti silloin kun lähinäkölisän tarvetta ei ole, tai se on vähäistä. Voimakkaammilla lähinäkölisillä linssistä voidaan tehdä 2-tehoinen, jolloin prismasegmentin voimakkuus määritellään työskentelyetäisyydelle ja ympäröivän osan voimakkuus vapaasti valittavalle katseluetäisyydelle – tyypillisesti instrumentteihin tai näyttöpäätteelle. Linssityypin etuna on laajat ja häiriöttömät näkökentät molemmille katseluetäisyyksille, mutta voimakkailla lähinäkölisillä tehdyillä linsseillä ei kuitenkaan näe tarkasti kovin kauas.
Progressiiviset prismalinssit
Progressiivisen prismalinssin alareunan lähinäkölisä vähenee portaattomasti kohti linssin yläreunaa, jolloin linssin ylemmistä osista näkee pidemmille etäisyyksille. Huonetilassa parhaiten toimivia progressiivisia linssejä ovat ns. syväterävät lähilinssit ja toimistomonitehot. Näissä progressiiviselle linssille ominaista kapeaa näkökenttää saadaan levennettyä jättämällä yläosan kaukonäköalue pois. Samalla voimakkuuden muutos linssissä lievenee, mikä helpottaa katselemista eri kohteisiin.
Roomer-prismalinssit
Roomer prismalinssi on parhaimmillaan silloin kun lähinäkölisää tarvitaan paljon, mutta luuppilaseilla halutaan nähdä myös kauemmas. Linssin keskiosan voimakkuus tehdään tyypillisesti instrumenttien tai näyttöpäätteen etäisyydelle ja ylemmän osan katseluetäisyys kauempana sijaitseviin kohteisiin. Roomer-prismalinssin etuna progressiivisiin prismalinsseihin verrattuna on leveämmät näkökentät.

Tutustu myös

Vi har semesterstängt från den 17 juli till och med den 28 juli. / We are closed for vacation from July 17th to July 28th.

Sivustollamme käytetään evästeitä. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksyt evästeet.