Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Usein kysyttyä

Täältä löydät usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Valitse sopiva aihe ja katso löydätkö vastauksen kysymykseesi.

Kysymyksen aihe

Luupit

Kaikki Optergo® -luuppikiikarit ovat roisketiiviitä, mutta fokusetäisyyden säätömekanismiensa vuoksi eivät täysin vesitiiviitä. Älä siis upota luuppejasi veteen tai pese niitä juoksevan veden alla.

Paras puhdistusväline on luuppien mukana toimitettava mikrokuituliina (kostutettuna). Pieniin ja vaikeapääsyisiin osiin kannattaa käyttää pumpulipuikkoa.

Ultralight flip-up -luuppikiikarit voi irrottaa silmälaseista, jolloin ne on helpompi puhdistaa ja silmälasit voi pestä erikseen.

Luuppien desinfioinnissa kannattaa suosia alkoholittomia desinfiointiaineita, koska alkoholi saattaa ajan myötä kuluttaa silmälasilinssien pinnotteita. Tarvittaessa luupit voi kuitenkin desinfioida 70% alkoholilla.

Suositeltavat puhdistusaineet:

  • Silmälasien puhdistamiseen tarkoitetut aineet
  • Astianpesuaineet (vesiliuoksena)
  • Alkoholittomat desinfiointiaineet

Valolaitteet

Tähän voi olla kaksi syytä; automaattinen turvakatkaisutoiminto tai kontaktihäiriö.

Laitteeseen on ohjemoitu automaattinen virrankatkaisu yhden tunnin jatkuvan käytön kohdalle. Jos virta on ollut yhtäjaksoisesti päällä tunnin ajan, alkaa valo vilkkua tästä merkiksi. Mikäli katkaisijaan ei valon vilkkuessa kosketa, kytkeytyy virta pois automaattisesti ja valo sammuu. Vilkkumisen saa loppumaan katkaisimesta painamalla. Automaattinen virrankatkaisu on ohjelmoitu laitteeseen siksi, ettei valo vahingossa ole pitkiä aikoja päälle kytkettynä esim. kuljetuksen aikana. Näin lampun lämpenemisestä säilytyskotelossa ja akun yllättävästä tyhjenemisestä ei tarvitse olla huolissaan.

Toinen mahdollinen syy valon vilkkumiseen on kontaktihäiriö, joka todennäköisimmin ilmenee lampun johdon akkuyksikköön kiinnittyvässä liittimessä. Asian voi todeta liikuttelemalla johtoa eri suuntiin liittimen juuresta. Jos valo vilkkuu, ota yhteyttä laitteen myyjään tai suoraan toimistollemme.

DeLight-luuppivalon akussa riittää uutena virtaa n. 10 tunniksi täydellä valoteholla. Li-ion -akuille ominaisesti kapasiteetti pienenee jokaisella lataussyklillä. Tämä kuitenkin tapahtuu hyvin hitaasti – akkua joutuu lataamaan kesken työpäivän tyypillisesti vasta useamman vuoden jatkuvan jokapäiväisen käytön jälkeen.

Jos jätät akun lataukseen yön yli, varmista ettei seinäpistokkeen virta kytkeydy automaattisesti pois yön ajaksi. Vastaanottohuoneiden sähköremonteissa tehdään nykyään tyypillisesti tällaisia ratkaisuja sähkön säästämiseksi.

Jos akkuksikkösi kapasiteetti on vuosien käytön myötä pienentynyt, se voidaan vaihtaa uuteen. DeLight-luuppivalojen osat ovat vuosimallista riippumatta keskenään yhteensopivia, joten laitteen eri osia on mahdollista päivittää tarpeen mukaan. Uuden akkuyksikön voit tilata myyjän kautta tai suoraan toimistolta.

Suojavisiirit

Optergo ViShield™ -suojavisiireistä silmälaseihin kiinnitettäviä malleja ovat:

 

Visiirikiinnikkeet sopivat kehysmalliin Titan B4 sekä mallistosta jo poistuneisiin Titan B6 ja Titan Firm -malleihin. Ota yhteyttä myyjään tai toimistollemme jos olet epävarma kiinnikkeiden sopivuudesta omiin silmälaseihisi.

Suojavisiirimallit SCH ja SCH LED ovat pantakiinnitteisiä, joten niitä voidaan kehysmallista riippumatta käyttää kaikkien silmälasien kanssa.

Vi har semesterstängt från den 17 juli till och med den 28 juli. / We are closed for vacation from July 17th to July 28th.

Sivustollamme käytetään evästeitä. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksyt evästeet.