Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Optergo Ultralight™ TTL -luupit

10132

Optergo Ultralight™ TTL -luupit ohjaavat käyttäjänsä automaattisesti hyvään työasentoon. Luuppien sisään rakennettu prismaoptiikka vähentää tarvetta taivuttaa niskaa alaviistoon katseltaessa, mikä mahdollistaa hyvän ergonomian myös linssien läpi asennettavilla luupeilla. Ultralight TTL -luuppien yksinkertainen rakenne ei peitä lainkaan yleisnäkyvyyttä, ja suurennusalue voidaan vapaasti sijoittaa haluttuun kohtaan näkökentässä.

  • Luuppilasien kokonaispaino vain 35g
  • Räätälöidään yksilöllisesti käyttäjälleen, ilman standardoituja kulmia tai muita rajoitteita
  • Kiikareissa kuvaa ylemmäs nostavat prismalinssit (voidaan valmistaa myös ilman prismaoptiikkaa)
  • Fokusetäisyys yksilöllisen työskentelyetäisyyden mukaan (ei portaittain)
  • Helppo puhdistaa ja desinfioida

Suurennukset

Optergo Ultralight™ TTL -luupeissa on Galilei-tyyppiset kiikarit. Suurennettavan kuvan värihajontaa minimoidaan akromaattisella linssijärjestelmällä, ja pinnoitetut lasilinssit yhdessä kiikareiden sisäpintojen käsittelyn kanssa eliminoivat tehokkaasti heijastuksia. Lopputuloksena saavutetaan terävä ja valovoimainen kuva, painoltaan poikkeuksellisen keveällä optiikalla.

Luuppien näkökenttä ja syvyysterävyys määräytyvät kiikareiden tyypin, koon ja suurennusvoimakkuuden perusteella. Optergo Ultralight™ TTL -luupeista on saatavana kolme eri mallia:

 

ENSI
Suurennus 2.0x (angular)
Suurennus 1.6x (spatial)
Näkökenttä ~12 cm
Syvyysterävyys ~30 cm
EASY
Suurennus 2.4x (angular)
Suurennus 2.0x (spatial)
Näkökenttä ~10 cm
Syvyysterävyys ~25 cm
ERGO
Suurennus 3.2x (angular)
Suurennus 2.5x (spatial)
Näkökenttä ~8 cm
Syvyysterävyys ~15 cm

Yhteensopivat kehykset

> Optergo Titan B4
Kevyt mutta tukeva Titan B4 -kehys on erinomainen perusta Optergo Ultralight™ TTL -luupeille. Kehys on yhteensopiva kaikkien Optergo® -malliston reseptilinssien ja lisävarusteiden kanssa.
> Optergo Sport B7
Sport B7 -kehyksen kookkaat ja kaarevat linssit suojaavat tehokkaasti roiskeilta. Kehykseen voidaan tehdä 1-teholinssit +/-3 dipoterin vahvuuksiin asti.

Yhteensopivat linssityypit

TTL (Through The Lens) –luuppilaseissa silmälasilinsseihin porataan reiät, joihin luuppikiikarit asennetaan. Kiikareihin lisätään lähinäkölinssit omilla voimakkuuksilla ja ympäröiviin kantolinsseihin valitaan näkötarpeita parhaiten vastaava linssityyppi. Näin kokonaisuus saadaan toimimaan näkemisen kannalta haastavimmissakin työympäristöissä.

1-teho -kantolinssit
1-tehoisessa kantolinssissä on sama voimakkuus koko linssin alueella, joten näkökenttä on koko linssin laajuinen. Tällainen linssi toimii erinomaisesti silloin kun lähinäkölisän tarvetta ei ole, tai se on vähäistä. Voimakkaammilla lähinäkölisillä 1-teholinssin rajoitteeksi muodostuu näkeminen pidemmille katseluetäisyyksille. 1-tehoisten kantolinssien voimakkuudet tehdään yleensä sellaiselle katseluetäisyydelle, että luuppilaseilla näkee tarkasti myös suurennusalueen lähiympäristöön.

Progressiiviset kantolinssit
Progressiivisen kantolinssin alareunan lähinäkölisä vähenee portaattomasti kohti linssin yläreunaa, jolloin linssin ylemmistä osista näkee pidemmille etäisyyksille. Huonetilassa parhaiten toimivia progressiivisia kantolinssejä ovat ns. syväterävät lähilinssit ja toimistomonitehot. Näissä progressiiviselle linssille ominaista kapeaa näkökenttää saadaan levennettyä jättämällä yläosan kaukonäköalue pois. Samalla voimakkuuden muutos linssissä lievenee, mikä helpottaa katselemista eri kohteisiin.

Roomer-kantolinssit
Roomer-kantolinssi on parhaimmillaan silloin kun lähinäkölisää tarvitaan paljon, mutta luuppilaseilla halutaan nähdä myös kauemmas. Linssin keskiosan voimakkuus tehdään tyypillisesti instrumenttien tai näyttöpäätteen etäisyydelle ja ylemmän osan katseluetäisyys kauempana sijaitseviin kohteisiin. Roomer-kantolinssin etuna progressiivisiin linsseihin verrattuna on leveämmät näkökentät.

Prismaoptiikka

Optergo Ultralight™ TTL -luuppien sisään rakennetulla prismaoptiikalla katselukohdetta nostetaan optisesti ylemmäs. Tämä vähentää tarvetta niskan taivuttamiseen työskentelyalueelle katseltaessa. Mikäli ergonominen työasento ei vaadi alaviistoon katselemista, voidaan luupit rakentaa myös ilman prismaominaisuutta.

Tutustu myös

Vi har semesterstängt från den 17 juli till och med den 28 juli. / We are closed for vacation from July 17th to July 28th.

Sivustollamme käytetään evästeitä. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksyt evästeet.